Президент Єврокомісії зустрінеться з лідером Шотландії, яка проти виходу з ЄС

Середа, 29 червня 2016, 12:27

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен в середу.

Про це повідомляє Reuters.

За словами представника Єврокомісії, Юнкер зустрінеться зі Стерджен в кінці дня, після того, як лідери 27 країн ЄС обговорять на саміті у Брюсселі, як реагувати на можливий вихід Великої Британії з ЄС.

Стерджен раніше заявила, що Шотландія, де понад 60 відсотків проголосували за те, щоб залишитися в ЄС, не хоче бути витісненою з Європи через Англію, найбільш густонаселену частину Сполученого Королівства, яка проголосувала за те, щоб вийти з ЄС.

Дипломати кажуть, що існує ризик того, що візит Стерджен на наступний день після участі британського прем’єра Девіда Кемерона в саміті ЄС, можуть розглядати в Лондоні як заохочення до відділення, хоча чиновники ЄС заперечують будь-які подібні наміри.

Нагадаємо, 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

На референдумі 2014 року шотландські виборці відкинули ідею про незалежність Шотландії від Британії. Тоді проти незалежності Шотландії проголосувало 55% громадян країни.

У квітні цього року Стерджен заявила, що Шотландія повинна мати право провести новий референдум про незалежність, якщо Велика Британія на референдумі вирішить вийти зі складу Європейського Союзу.