Європейські лідери закликали нового прем'єра Британії не зволікати з Brexit

Четвер, 14 липня 2016, 08:09

Лідери Євросоюзу закликали нового прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей не затягувати з відкриттям переговорів про вихід країни з ЄС.

Голова Європейської ради Дональд Туск привітав Терезу Мей з початком роботи в якості прем'єр-міністра і висловив надію на плідну співпрацю. Копію листа Терезі Мей Туск розмістив у своєму Twitter.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в листі підкреслив, що Британія і Європейський Союз скоро повинні будуть вирішити ситуацію, створену референдумом у Сполученому Королівстві. За його словами, він хоче дізнатися, якими будуть подальші наміри нового британського прем'єр-міністра.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд 13 липня провели телефонні переговори з новим головою британського уряду і привітали її зі вступом на посаду, передає Deutsche Welle .

Під час розмови Меркель підкреслила, що сподівається на продовження співпраці двох країн в дусі дружби, включаючи переговори про припинення членства Британії в ЄС. Глава уряду ФРН також висловила надію побачити британського прем'єра на майбутньому саміті G20, який пройде у вересні.

Франсуа Олланд закликав Терезу Мей почати переговори щодо виходу Британії з ЄС якомога швидше.

До прискореного початку процедури Brexit закликав Мей і прем'єр міністр Бельгії Шарль Мішель. За його словами, в ЄС не можуть дозволити "періоду невизначеності затягнутися".

Сама Мей під час всіх телефонних розмов заявила, що виконає волю британців, однак додала, що Лондону потрібен деякий час для початку переговорів.