Євродепутати у Сирії сфотографувались з муфтієм, що погрожував ЄС терактами

Четвер, 14 липня 2016, 10:10

Група депутатів Європарламенту зустрілися в Дамаску на минулих вихідних з верховним муфтієм Сирії Ахмадом Бадреддіном Хассуном, який раніше погрожував підірвати Європу.

Про це повідомляє видання Postimees.

Під час візиту було зроблено і фото з муфтієм.

 

Євродепутат від Естонії Яна Тоом, яка була в складі делегації, що їздила до Сирії, пояснила, що під час візиту не була проінформована про виступ духовного лідера Сирії, який погрожував активізувати в Європі і США атаки смертників. Євродепутат пояснила висловлювання муфтія тим, що за чотири дні до цього його син загинув в засідці повстанців.

 "Я не схвалюю його заяви, але закликаю поставитися до нього з відомими застереженнями, з урахуванням емоцій, які ним в той момент керували", – зазначила вона.

Під впливом загибелі сина муфтій пізніше виступив із публічним зверненням. У своїй промові він пообіцяв активізувати в Європі та Сполучених Штатах Америки терористів-смертників, якщо іноземні сили зважаться напасти на Сирію.

Слід зазначити, що Європарламент відмежувався до візиту євродепутатів до Сирії в минулі вихідні, заявивши, що це був їх приватний візит. До складу делегації входили депутат від Естонії Яна Тоом, депутат від Латвії Тетяна Жданок, депутат від Іспанії Хав’єр Коусо Пермуй.