Активісти: Німеччина погоджує запрошення для мешканців "російського Криму"

Субота, 2 липня 2016, 17:19

Кримськотатарські активісти стверджують, що відомство у справах іноземців у Німеччині видає запрошення на відвідування країни для громадян України, в яких Крим вказаний частиною Росії.

Одне з таких запрошень опублікувала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар на своїй сторінці в Facebook.

У документі, датованому 20 травня 2016 року, у графі місце проживання зазначено "Сімферополь, Крим, Росія".

натисність для збільшення

У Німеччині запрошення на відвідування країни видає Відомство у справах іноземців у тому регіоні, де мешкає сторона, яка запрошує. У документі вказано місто Ганновер, що знаходиться в землі Нижня Саксонія.

У той же час, слід зазначити, що відомство заповнює запрошення на основі інформації, поданої заявником.

Еміне Джеппар, коментуючи цю інформацію для "Європейської правди", наполягає, що заявник подавав український закордонний паспорт, а "російський Крим" з’явився у документі з ініціативи німецьких чиновників.

В обговореннях у соцмережах звучать звинувачення на адресу візового центру Німеччини в Києві. Однак візовий центр не видає таких довідок і не є представником влади Німеччини, а лише виконує функції комерційного посередника при оформленні віз.

Відповідальність за оформлення документа із згадкою про "російський Крим" лежить на офіційному відомстві, що видало дане запрошення.