МЗС засудило візит французьких депутатів до окупованого Криму

П'ятниця, 29 липня 2016, 18:10

Міністерство закордонних справ України засудило візит делегації французьких депутатів до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС у зв’язку з початком візиту депутатів.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких парламентаріїв до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим" - йдеться у заяві.

"Всупереч численним попередженням з боку української сторони французькі політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право, знехтували офіційною позицією власної держави, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України" - заявили в МЗС.

У відомстві наголосили, що розглядають дії депутатів  як вияв свідомої підтримки агресії РФ проти України, схвалення ними кремлівської політики утисків прав людини на окупованому півострові.

В МЗС наголосили, що і далі вимагають від усіх іноземних громадян дотримуватися законодавства України при відвідуванні окупованого Криму.

"Порушників притягатимуть до відповідальності, у т.ч. через застосування визначених законодавством України обмежень, зокрема заборони на в’їзд на територію України", - заявили в МЗС.

Як повідомлялося, візит французьких депутатів на чолі з Тьєрі Маріані у Крим триватиме з 29 по 31 липня.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму. Цього року до складу французької делегації входять шість депутатів, які не їздили до Криму минулого року.