У німецькому Кельні проходять акції противників і прихильників Ердогана

Неділя, 31 липня 2016, 18:14

У Кельні розпочалися кілька демонстрацій як на підтримку політики президент Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана так і акції протесту проти нього.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією видання для охорони правопорядку у місті задіяно близько 2700 поліцейських.

"Офіційно акція в підтримку Ердогана стартувала в 15:00 за місцевим часом. Союз європейсько-турецьких демократів (UETD) активно закликав до участі у заході на підтримку Ердогана і розраховує, що воно збере "30-50 тисяч осіб. Сама організація близька до Партії справедливості і розвитку (ПСР), лідером якої є президент Туреччини… Спеціально для участі у заході очікувалося прибуття з-за кордону громадян Фінляндії, Бельгії, Великобританії, Австрії та Швейцарії. Заплановано виступ турецького міністра у справах молоді та спорту Акіфа Чагатайа Килича", – йдеться у повідомленні.

Водночас в Кельні проходять протести проти політики Ердогана.

"Загалом налічується чотири подібних акції, їх проводять різні політичні сили, починаючи з представників лівого спектру і закінчуючи праворадикальною партією Pro NRW", – наголошує видання.

Раніше повідомлялося, що конституційний суд Німеччини заборонив трансляцію звернення президента Реджепа Таїпа Ердогана до учасників "Мітингу на захист демократії і проти перевороту" в Кельні.

Такі дії Німеччини викликали обурення з боку адміністрації Ердогана.