Переважна більшість турків переконана у причетності Гюлена до спроби перевороту

Субота, 6 серпня 2016, 13:06

Понад 88% турків переконані, що путчистами, які намагалися повалити конституційний лад у Туреччині 15 липня, керував опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен.

Такими є результати опитування, проведеного з 30 липня по 1 серпня дослідницькою компанією A&G, повідомляє видання Daily Sabah.

Крім того, 38% опитаних вважають, що основною ціллю заколотників було повалити президента Реджепа Таїпа Ердогана, ще 30% вважають, що головною ціллю були парламент і турецька демократія.

Опитування також показало, що переважна більшість турків підтримують запровадження надзвичайного стану на 3 місяці – таких понад 66%.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.