Порошенко: санкції ЄС мають продовжуватися на рік, а не на півроку

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:30

Президент Петро Порошенко просить ЄС змінити підхід до встановлення санкцій, запроваджених проти РФ і відмовитися від ідеї їх пом’якшення.

Про це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Президент наголосив, що можливе пом’якшення санкцій не матиме позитивного впливу на врегулювання українсько-російського конфлікту.

"Якщо санкції будуть пом'якшені, невже Росія піде з України – з Донбасу, з Криму?" - запитав він.

Порошенко також наголосив, що РФ не виконує вимоги, які раніше були висунуті Заходом в якості санкційних умов. "Чи виконує Росія Мінськ? Чи забезпечує роботу ОБСЄ? Ні", - пояснив він.

"Мене часто питають, що Захід може зробити для допомоги Україні. Перша відповідь – прокинутися і усвідомити реальність", - додав Порошенко.

На його думку, країни Євросоюзу мають змінити підхід до продовження санкцій: "Вони мають встановлюватися не двічі на рік, а раз на рік".

Наразі Європейський союз ухвалює рішення про продовження секторальних санкцій проти РФ раз на півроку, щоразу рішення про їх продовження супроводжується закликами окремих політиків про пом’якшення санкційного тиску.