Прем'єр Італії розкритикував результати саміту лідерів ЄС у Братиславі

Неділя, 18 вересня 2016, 12:32

Італія не готова вдавати, що все йде добре, коли механізми в Європі не функціонують належним чином.

Про це заявив італійський прем'єр-міністр Маттео Ренці наступного дня після неформального саміту ЄС у Братиславі, повідомляє The Local.

"Я не думаю, що для Італії буде правильно робити вигляд, нібито все стає краще", - сказав Ренці, висловивши невдоволення тим, що на саміті в Братиславі було досягнуто замало узгоджених рішень.

"Ми говорили більш-менш ті ж самі речі, як і на попередніх самітах", - поскаржився італійський лідер, який сподівався на конкретні дії з питань міграції та економічного зростання.

Ренці відмовився взяти участь у заключній прес-конференції з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заявивши, що не згоден з ними з ключових питаннях, таких як міграція та економіка.

"Я незадоволений результатами саміту. Я не міг взяти участь у прес-конференції з канцлером Німеччини або президентом Франції, коли я не поділяю їх висновки", - пояснив він.

Італія виступає за міжнародну угоду з африканськими державами, щоб допомогти закрити маршрути мігрантів в Європу і повернути деяких з тих, хто прибуває через Лівію, в обмін на збільшення допомоги та інвестицій.

Але Ренці сказав, що питання навіть не порушувалося на саміті в Братиславі, де представлені документи "навіть не згадали про Африку".

Щодо економічного  зростання, то Ренці підтвердив свою критику прийняття європейської політики жорсткої економії на користь вибору інвестицій Вашингтона.