Консультативна місія ЄС провела тренінг для українських митників

Четвер, 29 вересня 2016, 17:26

З метою вдосконалення роботи Державної фіскальної служби України щодо виявлення та аналізу наркотиків Консультативна місія ЄС (КМЄС) провела два курси тренінгів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КМЄС.

Тренінги, які повинні допомогти митникам у виявленні та аналізі наркотиків і речовин, що використовуються для їх виготовлення, пройшли 26-29 вересня 2016 року.

Учасниками тренінгів стали 50 співробітників митниці з усієї країни.

У КМЄС розповіли, що тренінги зосередилися на двох взаємопов’язаних компонентах:  по-перше, як виявляти на кордонах та аналізувати наркотичні та вихідні речовини, наприклад, через оцінку ризиків та нові методики; по-друге, як використовувати технічне обладнання для цієї діяльності.

"Саме з цією метою КМЄС надасть українським митникам 323 комплекти для виявлення та аналізу наркотичних речовин", - йдеться у повідомленні.

Тренінг проводився за системою "підготовка тренерів". Відтепер випускники курсу, а це, переважно, керівники середньої ланки, головні та старші інспектори підрозділів, відповідальні за протидію торгівлі наркотиків та контрабанді зброї, зможуть самотужки проводити навчання та ділитися знаннями зі своїми колегами.