У Бундестазі заявили, що ФРН має відмовитися від "Північного потоку-2"

Вівторок, 18 жовтня 2016, 10:46

Німеччина має відмовитися від своєї участі в реалізації проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2", який Росія хоче прокласти по дну Балтійського моря.

Про це заявив голова комітету Бундестагу із зовнішньої політики, член партії  Християнсько-демократичний союз Норберт Реттген у коментарі RND.

"Федеральний уряд має відійти від своєї позиції, згідно з якою, "Північний потік-2" - чисто бізнесовий, а не політичний проект", - сказав Реттген.

"Польща, країни Балтії та Україна вважають, що цей проект газопроводу загрожує їхній безпеці. Федеральний уряд повинен зважати на ці побоювання", - підкреслив він.

Реттген додав, що проект є неправильним і н енергетичної, і з зовнішньополітичної точки зору оскільки "суперечить усім спільним принципам енергетичної і зовнішньої політики ЄС".

Як повідомлялося, президенти Вишеградської групи під час саміту у польському Ряшеві висловилися проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

"Північний потік-2" (Nord Stream 2) - це проект, який узгодили минулого року російський Газпром та кілька європейських енергетичних компаній. Як і нині діючий Nord Stream з Росії до Німеччини, він також, за задумом росіян, має проходити дном Балтійського моря. 

Частина країн ЄС виступають проти реалізації цієї інвестиції, наголошуючи, що вона буде означати зменшення енергобезпеки для євроспільноти.