Міноборони РФ підтвердило розгортання комплексів С-300 в Сирії

Вівторок, 4 жовтня 2016, 19:19

В Сирію доставлена батарея зенітної ракетної системи С-300, яка буде прикривати російську військово-морську базу в Тартусі.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє РІА Новості.

За словами Конашенкова, завдання комплексу - забезпечити безпеку військово-морської бази в Тартусі і оперативного з'єднання кораблів ВМФ Росії, які перебувають у прибережній зоні, від можливих загроз з повітря.

"С-300 – це виключно оборонна система і нікому не представляє ніякої загрози. Більш того, раніше, як вам відомо, в регіоні перебувала аналогічна система в морському виконанні – комплекс "Форт", яким оснащений гвардійський ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва", - сказав він.

Раніше про те, що Росія розмістила в Сирії новітні системи ППО С-300ВМ (SA-23 Gladiator за термінологією НАТО), повідомив телеканал Fox News з посиланням на джерела у Вашингтоні.

С-300 може стріляти двома типами ракет. Менша ракета використовується проти літаків і крилатих ракет, більша - проти балістичних ракет середньої дальності. Обидві ракети використовують один і той же тип боєголовки, що містить більше 130 кг вибухових речовин.