Клімкін і Ган обговорять ситуацію з наданням Україні безвізового режиму

Середа, 16 листопада 2016, 13:20

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував обговорення в середу строків прийняття безвізового режиму з комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнесом Ганом.

Про це він сказав після засідання Кабінету Міністрів у середу, відповідаючи на запитання про можливі терміни прийняття рішення щодо безвізового режиму для українців, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ввечері у мене буде зустріч з комісаром Єврокомісії Йоханнесом Ганом. Будемо обговорювати, як це може виглядати... Ми в дуже тісному контакті щодо питання безвізового режиму", - заявив Клімкін.

Він вкотре наголосив, що Україна виконала всі необхідні зобов'язання в рамках надання безвізового режиму.

"Думаю, Європарламент проголосує це швидко", - додав глава МЗС.

"У мене є надія, що Комітет постійних представників наступного тижня розгляне це питання (призупинення дії безвізового режиму - ред.), зараз це розглядається країнами-членами ЄС... У нас є запевнення від пана Шульца (президент Європарламенту Мартін Шульц – ред): щойно буде рішення із механізму реагування на міграційні ризики, рішення щодо України буде проголосовано дуже швидко", - зазначив Клімкін.

Раніше глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що ЄП готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України.