Клімкін прибув до Мінська для участі у "нормандській зустрічі"

Вівторок, 29 листопада 2016, 12:08

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув до Мінська для участі у зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств країн "нормандського формату".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення посольства України в Білорусі.

"До Мінська на зустріч у "нормандському форматі" прибув міністр закордонних справ України Павло Клімкін", - повідомили в посольстві.

Раніше Клімкін заявляв про відсутність узгодженої позиції з РФ щодо "дорожньої карти" реалізації Мінських домовленостей.

Зокрема, він наголошував, що 29 листопада на зустрічі в Мінську наполягатиме на українському баченні "дорожньої карти", а також акцентуватиме увагу на питаннях безпеки і гуманітарного виміру.

Через те, що Мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, лідери держав "нормандського формату" – України, Німеччини, Франції та РФ – домовилися на зустрічі в Берліні 20 жовтня, що голови МЗС цих країн мають підготувати "дорожню карту" з узгодження послідовності виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.