Глава МВС Німеччини: Європа має завертати мігрантів до Африки

Неділя, 6 листопада 2016, 12:47

Міністерство внутрішніх справ Німеччини виступає за те, щоб Європа повертала назад врятованих у Середземному морі мігрантів, які вирушають до ЄС з Африки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, повідомляє Die Welt.

"Суть запропонованого нового підходу до стратегії поведінки з мігрантами полягає у ому, щоб мігрантів, які пливуть з Лівії повертати не тільки на територію Лівії (звідки більшість з них вирушає до Європи) а й до інших країн північної Африки, таких як Туніс або Єгипет, де вони могли б звернутися з клопотанням про надання притулку в Європі", – йдеться у повідомленні.

"Через те, що у потенційних мігрантів немає перспективи для того, аби потрапити до Європи легально – основна причина того, чому мігранти наважуються в небезпечну подорож зі своїм життям і власними фінансовими ресурсами", - сказав прес-секретар МВС Німеччини.

У німецькому МВС наполягають на тому, що головною метою запропонованого підходу є те, аби "уникнути контрабанди людей і захистити життя мігрантів від небезпеки подорожі Середземним морем".

Аналогічний підхід реалізується в Австралії, де число нелегальних іммігрантів скоротилося майже до нуля.

За даними федерального міністерства внутрішніх справ наразі на рівні ЄС немає ніяких конкретних планів або обговорення запропонованого підходу.