Трамп номінує противника санкцій Тіллерсона на держсекретаря США - офіційно

Вівторок, 13 грудня 2016, 13:26

Обраний президент США Дональд Трамп обрав главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона, відомого своїми проросійськими заявами, наступним держсекретарем США.

Про це повідомляє CBS News з посиланням заяву перехідної команди Трампа.

"Кар'єра Рекса Тіллерсона є втіленням американської мрії. Завдяки наполегливій роботі, відданості справі та розумним угодам, Рекс піднявся по службових сходах, щоб стати генеральним директором ExxonMobil, однієїт з найбільших і найбільш шанованих компаній в світі, " – йдеться у заяві Трампа, випущеній його перехідною командою.

 Рекс Тіллерсон

"Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором на пост держсекретаря. Він сприятиме регіональній стабільності і зосередиться на основних інтересах національної безпеки Сполучених Штатів " – сказано в заяві.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Раніше повідомлялося, що Рекс Тіллерсон може бути відхилений Сенатом.