ЄС не готовий до санкцій проти РФ через Сирію - джерело

Четвер, 15 грудня 2016, 18:44

Питання запровадження санкцій проти РФ через події у Сирії наразі в ЄС не обговорювалося.

Про це кореспонденту ЄвроПравди в кулуарах саміту розповів представник однієї з національних делегацій.

За його словами, в ЄС поки не обговорювали можливість нових санкцій, пов’язаних з участю Росії у сирійському конфлікті.

"Консенсусу із цього питання поки немає навіть у далекій перспективі", – відзначив співрозмовник ЄвроПравди.

"Всі розуміють, що ситуція з Алеппо жахлива, але, на жаль, немає ідеї, який чином цю ситуацію можна виправити", - додав представник ще однієї з делегацій.

Проте, за словами співрозмоника ЄвроПравди, питання чергового продовження санкцій проти РФ через агресію проти України підтримується всіма членами ЄС

"Можу сказати, що у питання продовження існуючих санкцій в ЄС є консенсус. Всі визнали – Мінські угоди не виконуються, а тому санкції мають бути продовжені", – відзначив він.

Варто додати, що словами представника Італії, поки немає консенсусу щодо умов Нідерландів, за яких вони згодні не відкликати погодження Угоди про асоціацію.

"Це проблема, адже ми всі виходимо з того, що голос народу має бути перш за все. Ми не можемо ігнорувати результати референдуму", – додав він.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз може продовжити економічні санкції проти Росії через агресію проти України наступного тижня 19-20 грудня.

Нагадаємо, що термін дії чинного рішення про продовження санкцій спливає 31 січня 2017 року.

Варто також додати, президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив, що санкції Європейського Союзу проти Росії не скасують до тих пір, поки не буде повного виконання Мінських угод.