У парламенті Німеччини готові посилити заходи безпеки після теракту в Берліні

Вівторок, 27 грудня 2016, 15:12

Німецькі депутати закликають посилити заходи безпеки після терористичної атаки на різдвяний ярмарок у Берліні минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters.

"Депутати обох коаліційних партій закликають до більш швидкої депортації потенційно небезпечних мігрантів, яким відмовили у наданні притулку, а також до організації більш активного спостереження за такими мігрантами", – йдеться у повідомленні.

Депутати ХСС виступили за більш широкі повноваження для поліції і спецслужб і поліпшення обміну даними між ними.

"Нам потрібні нові підстави для затримання небезпечних людей", – йдеться у документі "Безпека або свобода", який потрапив у розпорядження агенції, і який буде розглянутий на наступній партійній зустрічі на початку наступного місяця.

Згідно з документом, пропонується, що спецслужби мали право контролювати осіб у віці від 14 років для уникнення їх радикалізації, і також у документі йдеться про посилення повноважень щодо позбавлення волі для людей, яких повинні депортувати.

Агенція зазначає, що соціал-демократи (СДПН), молодший партнер правлячої коаліції Меркель і який традиційно є більш стриманим з питань безпеки, також готовий підтримати посилення повноважень поліції щодо тих, кого мають депортувати з країни.

Раніше повідомлялося, що більшість громадян Німеччини висловлюють підтримку планам уряду посилити заходи безпеки після теракту в Берліні 19 грудня.