У Франції колишнього інтерна лікарні Марселя звинуватили у змові з ІДІЛ

П'ятниця, 30 грудня 2016, 12:59

У Франції колишнього інтерна лікарні в південному місті Марсель, якого підозрювали у плануванні поїздки до Сирії та Іраку, щоб приєднатися до ІДІЛ, звинуватили у змові з терористичною організацією.

Про це повідомляє Associated Press.

Офіс Паризької прокуратури заявив у п'ятницю, що підозрюваний, чия особа не розкривається, був затриманий в Туреччині якраз перед Різдвом та поміщений під варту.

Його звинувачують у злочинній змові з терористичною організацією.

Лікар-стажист, який працював у великій лікарні Марселя "Ла Тімоне" та публікував у соцмережах повідомлення, використовуючи мову ненависті, називав себе "Albistouri", де слово "al" використано з арабської, а "bistouri" перекладається як "скальпель".

Раніше повідомлялося, що на південно-заході Франції поліція затримала трьох чоловіків, одного з них підозрюють у плануванні теракту напередодні Нового року.

Нагадаємо, що режим надзвичайного стану діє у Франції від листопада 2015 року – його ввели після терактів 13 листопада у Парижі, які забрали життя 130 людей. Після цього його продовжували чотири рази.

Нещодавно новий прем’єр Франції Бернар Казньов  заявив про наміри продовжити надзвичайний стан до 15 липня наступного року.