Кораблі ВМФ Британії супроводять авіаносну групу РФ на шляху з Сирії

Понеділок, 16 січня 2017, 16:04

Британські військові кораблі знову готуються супроводжувати російську авіаносну групу з крейсером "Адмірал Кузнєцов", що буде повертатися від берегів Сирії на базу в Північному морі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Повідомляється, що фрегат і есмінець Королівського флоту вже готові супроводжувати групу "Адмірала Кузнєцова", коли вона буде проходити повз Велику Британію протягом найближчих тижнів на зворотному шляху з Сирії до на бази в Північному морі.

Наразі група перебуває в Середземному морі.

Як відомо, авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" вийшов на бойове завдання в Сирії (бомбардування позицій сирійської опозиції - ред.) у супроводі крейсера, двох есмінців і танкера.

Як відзначає видання, насправді, за інформацією військових, у ВФМ Британії надводний флот РФ викликає набагато менше занепокоєння, ніж різке збільшення російських підводних човнів у водах Північної Шотландії.

Британські фрегати і підводні човни, спираючись на союзників по НАТО, ведуть все більш інтенсивні пошуки російських човнів, оскільки флот РФ виявляє все більшу активність.

Так, у Північній Європі і на Балтиці британці відзначають найвищу  російську військово-морську активність після закінчення холодної війни.

За словами адмірала Філіпа Джонса, НАТО на порозі нової "битви за Атлантику" зі все більш досконалими російськими підводними човнами.