Трамп називав Росію геополітичним ворогом США до початку президентської гонки

Вівторок, 17 січня 2017, 11:08

До початку своєї президентської кампанії новообраний президент США Дональд Трамп у серії інтерв'ю в березні 2014 року визначив Росію як "найбільшу проблему США" та найбільшого геополітичного ворога.

Про це повідомляє CNN.

"Коментарі Трампа понад два роки тому, зроблені на хвилі російського вторгнення в Крим, показують різкий контраст з дружньою до Росії риторикою, яку він почав з моменту початку його президентської кампанії", - зазначає CNN.

В інтерв'ю за березень 2014 року, які були дані для NBC і Fox News, Трамп говорив про введення санкцій, щоб економічно нашкодити Росії, а згодом заявляв, що підтримує такі санкції.

Трамп також висловив свою згоду з оцінкою колишнього кандидата у президенти від республіканців Мітта Ромні у 2012 році, який заявляв, що Росія для США є головним "геополітичним ворогом".

"Ну, Мітт був правий, і він був правий, коли говорив в одній з дискусій про Росію і сказав, що "Росія - наша велика проблема, і Росія, ви знаєте, це дійсно щось", - сказав Трамп 24 березня 2014 року виданню "Fox and Friends".

Трамп також заявляв, що США могли б використовувати економічні заходи, щоб нашкодити Росії.

14 березня 2014 року в інтерв'ю NBC Трамп говорив, що проти Росії мають бути запроваджені санкції.

"Ми обов'язково повинні ввести санкції", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно обраний президент США Дональд Трамп заявив, що запропонує президенту РФ Володимиру Путіну зняти санкції з Росії в обмін на угоду зі скорочення ядерних озброєнь.