МЗС України обурене заявами Марін Ле Пен про законність анексії Криму

Середа, 4 січня 2017, 09:36

Міністерство закордонних справ України обурене заявами кандидата у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен про законність анексії Криму.

Про це з посиланням на прес-службу МЗС України повідомляє УНІАН.

"МЗС України висловлює обурення у зв’язку з тим, що одна з кандидатів передвиборчої кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації та спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь", – йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства України.

В МЗС нагадують, що ці дії держави-агресора були рішуче засуджені усіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується Резолюціями Генеральної асамблеї ООН 2014 та 2016 років, а також численними рішеннями та документами ЄС, НАТО, Ради Європи.

"У відповідь на злочинні дії Кремля Франція, разом з іншими партнерами по "Великій сімці" та ЄС, запровадила проти Росії санкції, скасування яких можливе лише після припинення російської агресії проти України та деокупації Криму і Донбасу", – наголошується у заяві.

В МЗС України підкреслили, що, роблячи заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, Марі Ле Пен виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України та повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права.

"У цьому зв’язку нагадуємо, що подібні заяви, а також дії у порушення українського законодавства, обов’язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в’їзд в Україну",– наголосили в МЗС.

"Впевнені, що Франція, як держава-ініціатор Нормандського процесу та учасник Будапештського меморандуму 1994 року, і надалі залишатиметься важливим партнером України і сприятиме у боротьбі проти російської агресії", - підсумували в МЗС.

Раніше повідомлялося, що лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".