СБУ хоче заборонити Ле Пен в'їзд в Україну

Середа, 4 січня 2017, 12:32

Служба безпеки України направила до МЗС лист для погодження заборони на в’їзд до України кандидату у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на керівника апарату СБУ Олександра Ткачука.

"Ми направили лист до МЗС 3 січня для погодження нашої позиції щодо заборони в’їзду на територію України для пані Ле Пен. Це штатна процедура, особливо коли мова йде про політиків іноземної держави. Тобто, зовнішньополітичні аспекти - ми їх обов’язково враховуємо. Ми завжди поважаємо позицію наших колег з МЗС", - заявив він.

"Я думаю, що, можливо, навіть сьогодні вже буде позитивна відповідь, і наша ініціатива буде підтримана", - відзначив Ткачук.

За його словами, висловлювання Ле Пен про Крим повинні мати наслідки, проте, зазначив він, цей політик не є представником офіційної влади Франції.

Варто додати, що за словами Ткачука, СБУ, погодивши питання з МЗС може заборонити Марін Ле Пен в’їзд до України на 5 років.

"Якщо наша позиція буде підтримана МЗС - про заборону в’їзду на територію України для пані Ле Пен, то ми ще будемо визначатись, на скільки років заборонити в’їзд. Це може бути різний термін, до 5 років – це цілком можливо, але це будуть визначати посадові особи, які мають на це повноваження", – сказав він. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".