Майже половина британців підтримує державний візит Трампа – опитування

Середа, 1 лютого 2017, 13:55

Близько половини британців вважають, що президент США Дональд Трамп повинен відвідати Британію з державним візитом, хоча половина опитаних не підтримують його анти міграційні законодавчі ініціативи.

Про це пише Reuters з посиланням на дані опитування YouGov.

"Опитування YouGov показало, що 49% британців вважають, що Трамп повинен прибути до Британії з державним візитом і лише 36% виступили за те, аби він був скасований", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, статус державного візиту у Великій Британії передбачає пишний прийом у королеви Єлизавети, проти чого виступають, зокрема, ініціатори петиції про те, щоб заборонити Трампу зустрічатися з королевою під час його майбутнього візиту до Британії.

Варто додати, що прем'єр-міністр Тереза Мей під час своєї поїздки до Вашингтону минулого тижня передала Трампу запрошення від королеви прибути з державним візитом.

В той же час, опитування показало, що британці не хотіли б запровадження у своїй країні обмежень для мігрантів, подібним тим, що своїм указом запровадив Трамп.

"32% заявили, що були б шоковані такими змінами, ще 17% відчули б "розчарування". Лише 15% "приязно" б зустріли запровадження подібних обмежень для мігрантів, в той час як 13заявили, що будуть "раді", – йдеться у повідомленні.

Опитування проводилося з 30-31 січня.

Опитано 1 705 осіб, яким запропонували висловити свою думку про державний візит і 6 926 особам було поставлено питання про будь-які міграційні заборони Британії.

Раніше повідомлялося, що депутати парламенту Великої Британії 20 лютого проведуть дебати щодо того, чи надавати дозвіл на державний візит до країни президента США Дональда Трампа.