Могеріні та Тіллерсон обговорили відносини з РФ та кризу в Україні

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:00

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні та держсекретар США Рекс Тіллерсон обговорили відносини з Російською Федерацією та кризу в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Європейської служби зовнішніх справ за підсумками зустрічі Могеріні з Тіллерсоном у Вашингтоні, де представник ЄС зустрілася з високопосадовцями нової американської адміністрації та впливовими сенаторами.

"Мені було приємно зустрітися з секретарем Тіллерсоном. Ми мали відкритий обмін думками з багатьох питань, з якими доводиться мати справу. ЄС та США мають довготривалі відносини, і ми працюватимемо, щоб просувати їх на основі наших принципів та інтересів. Існує багато питань, щодо яких ЄС та США зацікавлені у тісній взаємодії", - заявила Могеріні.

Також вона наголосила на спільному інтересі розвивати довготривалу співпрацю між ЄС та США стосовно головних міжнародних питань.

Окрім того, Могеріні та Тіллерсон детально обговорили трансатлантичні відносини, спільні виклики у боротьбі з тероризмом, поточну роботу зі зміцнення європейської оборони, відносини з Росією, ядерну угоду з Іраном та головні кризи – від України до Сирії.

Вони погодились продовжувати співпрацю та знову невдовзі провести зустріч.

Могеріні запросила Тіллерсона відвідати Брюссель найближчим часом, щоб виступити перед учасниками Ради ЄС із закордонних справ.