Масові заворушення у Стокгольмі: поліції довелося застосувати зброю

Вівторок, 21 лютого 2017, 07:36

У столиці Швеції Стокгольмі в понеділок ввечері спалахнули заворушення, поліції навіть довелося робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти натовп.

Про це повідомляє Expressen.

Натовп людей кидав у поліцейських камені, трощив вітрини магазинів і підпалював автомобілі. Приводом для погромів стало затримання чоловіка на одній з вулиць Стокгольма, спільники якого почали кидати в поліцейських каміння.

 

На місце події були викликані загони поліції. Учасники заворушень почали закидати їх камінням, у відповідь на що поліцейські зробили попереджувальні постріли.

Всього за даними поліції було спалено близько десятка автомобілів. Постраждали двоє людей, один був побитий в центрі міста, другого побили і пограбували на одній із вулиць поруч.

Поліція повідомила, що жоден з учасників заворушень не був затриманий.

Нагадаємо, 18 лютого президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

"Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції", - сказав Трамп, перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Згодом Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі FOX News, але не сказав коли.