Поліція Швеції розслідує дії офіцерів під час масових заворушень у Стокгольмі

Середа, 22 лютого 2017, 11:58

Шведська поліція почала службове розслідування після масових заворушень, які виникли у переважно емігрантському районі Стокгольма.

Про це пише ВВС.

Повідомляється, що один з офіцерів стріляв у демонстрантів, які кидали каміння в поліцейських.

Заворушення в районі Рінкебі (Rinkeby) у ніч понеділка розпочалися після того, як поліцейські спробували заарештувати підозрюваного в торгівлі наркотиками.

Яка відомо, в ніч на понеділок натовп людей почав кидати в поліцейських камені, трощив вітрини магазинів і підпалював автомобілі.

Приводом для погромів стало затримання чоловіка на одній з вулиць Стокгольма, спільники якого почали кидати в поліцейських каміння.

Раніше було відомо, що були зроблені попереджувальні постріли, але поліція пізніше повідомила про одного з офіцерів, який зробив не менше одного пострілу по зловмисникам, які кидалися камінням.

Проте  інформації щодо отриманих вогнепальних поранень немає.

Раніше повідомлялося, що у столиці Швеції Стокгольмі в понеділок ввечері спалахнули заворушення, поліції навіть довелося робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти натовп.

Варто також додати, що 18 лютого президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

"Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції", - сказав Трамп, перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Згодом Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі FOX News, але не сказав коли.