Греція очікує запит на екстрадицію двох турецьких військових-втікачів

П'ятниця, 24 лютого 2017, 14:25

Влада Греції заявляє, що очікує від Туреччини офіційного запиту на екстрадицію для двох військових, які просили притулку в Греції.

Про це повідомляє Reuters.

Ці двоє чоловіків, які виявилися військовослужбовцями, нелегально пробралися до Північної Греції та звернулися з клопотанням про надання притулку 20 лютого. В Туреччині їх підозрюють у причетності до минулорічної спроби перевороту.

"Греція засудила спробу перевороту від самого початку, тому рішення щодо таких втікачів суди Греції будуть ухвалювати, виходячи з грецьких законів та міжнародних конвенцій про екстрадицію", – так прокоментував ситуацію міністр оборони Греції Панос Камменос.

Нагадаємо, Верховний суд Греції 26 січня відхилив запит про екстрадицію 8 турецьких військових, які втекли до Греції у липні 2016 року та звинувачуються Анкарою в участі у змові з метою державного перевороту.

Згодом у Туреччині заявили, що вживатимуть всіх необхідних заходів у відповідь на відмову Греції видати турецькій владі солдатів, що втекли після спроби перевороту.

Нещодавно міністерство юстиції Туреччини направило другий запит про екстрадицію військових, які втекли з країни після спроби перевороту, через день після того, як грецький суд відмовився їх видавати.

Як відомо, після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції.