В Польщі змирилися з переобранням Туска: Дуда офіційно привітав його

П'ятниця, 10 березня 2017, 18:38

Президент Польщі Анджей Дуда, що є представником керівної партії Польщі "Право і Справедливість" привітав Дональда Туска, який, як відомо, повʼязаний з нині опозиційною "Громадянською платформою" з переобранням на посаду глави Європеської ради.

Відповідне звернення опубліковане на сайті канцелярії президента Польщі.

"Шановний пане Голово, вітаю з отримання підтримки більшості країн ЄС щодо продовження терміну Ваших повноважень на посаді голови Європейської Ради", – йдеться у привітанні.

"Я сподіваюся, що в майбутньому вдасться знову відновити європейську єдність на основі принципу рівних держав і вільних народів", – додав Дуда.

Нагадаємо, лідери ЄС повторно призначили Дональда Туска головою Європейської ради, подолавши спротив Польщі.

Варто зазначити, що глава партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський спочатку не став коментувати переобрання Туска, відмовившись від спілкування з журналістами.

Раніше він жорстко опирався призначенню Туска, покладаючи на нього непряму провину за загибель свого брата - президента Леха Качинського у Смоленській катастрофі.

Потім на прес-конференції Качинський розкритикував той факт, що був "обраний політик, який порушував усі правила". Крім того, він висловив розчарування позицією прем'єра Угорщини Віктора Орбана, який також підтримав кандидатуру Туска.