У США не знайшли доказів, що Обама прослуховував Трампа

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:38

Комітет Сенату США з розвідки не знайшов жодних доказів щодо звинувачень президента США Дональда Трампа проти екс-президента Барака Обами щодо "прослушки" телефону.

Про це йдеться в офіційній заяві Комітету.

Голова сенатського Комітету з розвідки Річард Бурр та заступник голови Марк Ворнер зробили спільну заяву з приводу доказів того, що Трамп-Тауер прослуховувався протягом виборів 2016 року.

"Ґрунтуючись на доступній для нас інформації, ми не бачимо жодних ознак того, що Трамп-Тауер був об'єктом стеження з боку будь-яких елементів уряду Сполучених Штатів Америки до або після дня виборів 2016 року", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії.

Після цього Трамп вимагав провести розсідування, чи справді екс-президент Барак Обама зловживав повноваженнями федеральних силових структур напередодні президентських виборів 2016 року, зокрема, чи здійснювалося прослуховування його телефону.

Згодом у Білому домі заявили, що не треба буквально сприймати заяву президента США Дональда Трампа про те, що Барак Обама прослуховував його телефон під час виборчої кампанії 2016 року.