Макрон перемагає Ле Пен у двох турах на президентських виборах - опитування

Четвер, 23 березня 2017, 10:07

Незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон, як прогнозується, вийде на перше місце в першому турі президентських виборів у Франції, а потім переможе у повторному голосуванні.

Про це йдеться у результатах інтерактивного опитування Harris, повідомляє Reuters.

Згідно з даними опитування, яке було проведено для телерадіокомпанії France Televisions, Макрон може перемогти з 26 відсотками голосів у першому турі 23 квітня, тоді як лідер ультраправих Марін Ле Пен може набрати 25 відсотків.

Повідомляється, що показники залишились незмінними у порівнянні з останніми опитуваннями, які проводилося два тижні тому, навіть після проведених теледебатів у понеділок, де взяли участь всі основні кандидати.

Підтримка кандидата від консерваторів Франсуа Фійона зменшилася від 20% до 18% у першому турі голосування.

Згідно з даними опитуванням, у другому турі 7 травня Макрон може перемогти на президентських виборах, перемігши Ле Пен з 65 відсотками проти 35% голосів, які може набрати лідер "Національного фронту".

Нагадаємо, незалежний кандидат Еммануель Макрон здобув перемогу за результатами перших теледебатів пʼяти основних претендентів на посаду президента Франції, що відбулися ввечері 20 березня.