США заявляють, що відставка Асада вже не пріоритет для врегулювання в Сирії

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:22

США визнали, що більше не спрямовані на повалення режиму Башара Аль-Асада, оскільки шукають нові стратегії для припинення , громадянської війни в Сирії.

Про це пише AFP.

У Нью-Йорку посол США в Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі засудила Асада і звинуватила його в порушенні прав людини проти власного народу.

Проте, за її словами, Вашингтон буде орієнтуватися на співробітництво з Туреччиною та Росією у прагнення до політичного врегулювання конфлікту, а не зосереджуватися на поваленні Асада.

"І коли ми дивимося на ситуацію, йдеться про зміну пріоритетів і наш пріоритет – не зосереджуватися на тому, аби викинути Асада", – наголосила вона.

"Я думаю, що... у довгостроковій перспективі долю президента Асада буде вирішувати сирійський народ", - в свою чергу відзначив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Раніше США при підтримці ООН просували план мирного врегулювання, за який у Сирії відсувався від влади режим Асада і формувався уряд "перехідного періоду".

Тіллерсон висловив свою позицію на наступний день після того, як Туреччина оголосила про закінчення військової операції "Щит Євфрату" на півночі Сирії.