Німеччина призупинила відправку шукачів притулку до Угорщини

Вівторок, 11 квітня 2017, 17:50

З Німеччини поки не відправлятимуть із країни мігрантів та шукачів притулку, яким згідно з законодавством ЄС слід подавати заяву на отримання статусу біженця в Угорщині.

Про це у вівторок, 11 квітня, заявили в Міністерстві внутрішніх справ Німеччини, передає Deutsche Welle.

У відомстві повідомили, що відновлення висилки шукачів притулку з Німеччини до Угорщини має стати можливим лише за умови гарантування Будапештом дотримання норм та стандартів ЄС щодо утримання біженців.

Міністерство направило відповідний запит до Федеральної служби в справах міграції та біженців (BAMF) з проханням вимагати від угорської влади запевнення в дотриманні стандартів ЄС щодо умов перебування біженців. Крім того, угорські відомства мають гарантувати, що обробка заяви на отримання статусу біженця здійснюється згідно з рекомендованими в ЄС нормами та практиками.

"Без таких гарантій не може бути жодного відправлення біженців", - заявили в МВС.

Угорщина опинилися під шквалом критики з боку країн-членів ЄС та міжнародної спільноти через нововведення в законодавстві щодо біженців та міграції. Напередодні в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) закликали країни-члени ЄС не відсилати до Угорщини мігрантів та шукачів притулку через жахливі умови перебування їх у цій країні.

Згідно із законодавством ЄС, шукачі притулку мають подавати заяву на отримання статусу біженця саме в тій країні ЄС, в яку вони спершу потрапили. Якщо ж вони прибувають далі до інших країн спільноти та подають там прохання про надання бажаного для них статусу, їх можуть відправити до тієї країни ЄС, до якої вони спершу потрапили.