Екс-радник Трампа визнав, що отримував гроші від російських компаній

Неділя, 2 квітня 2017, 09:56

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн підтвердив отримання грошей від російських компаній.

Про це йдеться у другому варіанті його декларації, оприлюдненому Білим домом у суботу, повідомляє The Washington Post.

При цьому перший варіант деларації Флінна, поданий 11 лютого до його відставки не містив даних про отримання ним у 2015 році коштів від російських кампаній.

У новій декларації зазначано, що кошти йому перераховували пропагандистський телеканал Russia Today, транспортна авіакомпанія пов'язана з групою"Волга-Днепр" і американська дочірня компанія "Лабораторії Касперського".

У початковій формі документа не вказані назви компаній, сказано лише, що він отримував кошти через бюро ораторів за заходи, в яких він брав участь як спікер.

Зазначається, що перший варіант декларації був чорновим і був перееданий до Білого дому і урядового офісу з етики за кілька днів до відставки. Декларація мале бути ще доопрацьована і потім оприлюднена, однак процесс було призупинено після відставки Флінна, і завершено лише днями.

В той же час не зазначено, скільки конкретно Флінн отримав від російських компаній.

В цілому за минулий рік Флінн заробив як мінімум 1,3 мільйона доларів, в тому числі понад 827 000 доларів - через свою консалтингову фірму Flynn Intel Group.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал про контакти з Росією.