У Варшаві напали на українців за те, що розмовляли своєю мовою

Четвер, 18 травня 2017, 11:02

Неподалік від центру Варшави 22-річний чоловік напав на двох українців, бо йому не сподобалося, що вони розмовляли своєю мовою.

Про це повідомляє Onet.pl.

До інциденту дійшло на вулиці Незалежності у варшавському районі Мокотув. До 29-річної дівчини і її 30-річного знайомого звернувся молодий чоловік.

"Йому не сподобалося, що пара розмовляє між собою іншою мовою. Коли жінка не відповіла на образи чоловіка, він підбіг до її партнера і почав бити його по обличчю і голові. На плач і прохання жінки він не звертав уваги", - розповіли у поліції Варшави.

У певний момент парі вдалося вирватися від нападника, однак той встиг використати протии них баллончик з сльозогінним газом.

"При цьому він весь час використовував проти них образи, які мали расове підгрунтя, і висловлював зневагу до їх походження", - розповіли у поліції.

Українцям вдалося сховатися від нападника у найближчому ресторані. Нападник теж намагався потрпити всередину і вимагав видати йому українців.

Після цього постраждалі викликали поліцію і нападника затримали. З'ясувалося, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Його звинуватили у завданні тілесних ушкоджень і зневазі до іноземців на підставі їх походження. Чоловіку загрожує до трьох років ув'язнення.