Прокуратура Парижа відкрила справу після скарги Макрона на брехню Ле Пен

Четвер, 4 травня 2017, 14:52

Після скарги кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування у справі про поширення неправдивої інформації.

Про це повідомляє французький канал LCI.

Зазначається, що розслідування було розпочате у зв’язку з поширенням неправдивих новин з метою вплинути на голосування.

Під час теледебатів ультраправа кандидатка у президенти Марін Ле Пен заявила про чутки, які нібито  ходять про те, що у Макрона є прихований банківський рахунок на Багамах.

"Ні, я не маю рахунку на Багамах" - сказав Макрон.

Пізніше, коментуючи слова Ле Пен, фаворит президентських перегонів звинуватив свою суперницю у поширенні неправдивої інформації.

"Я ніколи не мав рахунку в офшорній юрисдикції. За цим усім стоїть Ле Пен. Вона мобілізувала свою інтернет-армію" - цитує Макрона Reuters.

До того як стало відомо про початок розслідування Ле Пен заявила, що не мала на меті офіційно звинувачувати Макрона, а лише озвучила чутки.

"Якби я хотіла це зробити, я зробила б це вчора. Я просто поставила йому питання. Якби у мене були докази, я б звернулася у прокуратуру ще вчора" - сказала Ле Пен.

Як повідомлялося, за даними опитування, Еммануель Макрон на останніх перед виборами телевізійних дебатах був переконливішим за свою суперницю Марін Ле Пен.