Трамп не перебуває під слідством - адвокат президента США

Понеділок, 19 червня 2017, 16:42

У команді юристів президента США Дональда Трампа заперечують інформацію про те, що президент перебуває під слідством в рамках розслідування втручання РФ у вибори.

Про це повідомляє Washington Times з посиланням на юриста Трампа Джея Секулова.

"Дозвольте мені пояснити: президент не знаходиться під слідством", - сказав Секулов.

"Як і сказав Джеймс Комі під час свого свідчення, що президент не був об'єктом розслідування в трьох різних випадках, президент не є об'єктом або ціллю розслідування".

Нагадаємо, минулого тижня американські ЗМІ повідомили, що спеціальний радник Роберт Мюллер, який стежить за розслідуванням про роль Росії у виборах 2016 року, проводить допити представників розвідки в рамках розширеного розслідування стосовного можливого перешкоджання правосуддю з боку президента США. Зокрема йдеться про звільнення Трампом директора ФБР Джеймса Комі.

Згодом у своєму Twitter Трамп підтвердив інформацію про розслідування щодо нього, написавши: "Щодо мене веде слідство, у зв'язку зі звільненням директора ФБР (Джеймса Комі. - Ред.), людина, яка сказала мені звільнити директора ФБР! Полювання на відьом".

Проте, за словами Секулова, твіт Трампа не слід тлумачити як підтвердження того, що американський президент перебуває під слідством.