Посол Британії у Молдові пояснила візит чиновників з Придністров'я до Лондона

Понеділок, 19 червня 2017, 17:18

Посла Великої Британії в Молдові викликали в Міністерство закордонних справ Молдови через візит керівника Придністров'я Вадима Красносельського до Лондона.

Про це повідомляє Newsmaker.

Британський посол підтвердила, що візит Красносельського носив приватний характер, а його організатором була студентська організація "Оксфордський союз", яка проводить дебати на різні теми.

Вона також підкреслила, що "представники МЗС Британії скористалися можливістю, щоб безпосередньо повідомити лідерам Тирасполя офіційну позицію британського уряду, згідно з якою придністровський конфлікт необхідно врегулювати з дотриманням принципу суверенітету і територіальної цілісності Молдови з наданням спеціального статусу Придністров'ю".

У МЗС Молдови у свою чергу заявили, що прийом Красносельського  мав "негативний політичний ефект, викликаний політичними стереотипами і злим умислом представників тираспольського режиму".

Нагадаємо, Молдова і Велика Британія опинилися на межі дипломатичного скандалу через візит до Лондона глави невизнаного Придністров'я Вадима Красносельського, якого прийняли у британському МЗС.