У Грузії запровадили приховане патрулювання доріг та бальну систему штрафів

Субота, 1 липня 2017, 13:54

У Грузії запровадили так зване "безконтактне патрулювання" на дорогах країни, яке передбачає відстеження порушників через приховані радари та відеокамери.

Про це ідеться на сайті МВС Грузії, повідомляє видання "Новости-Грузия".

Згідно з наказом, який набуває чинності 1 липня, порушення фіксуватимуть машини без розпізнавальних знаків, оснащені фото- та відеотехнікою і нестаціонарним пристроєм для вимірювання швидкості. Крім того, з'являться приховані радари і відеокамери.

"Безконтактне патрулювання" буде здійснювати співробітник Єдиного операційного центру - це новий структурний підрозділ МВС, у якому за допомогою сучасних технологій в режимі реального часу можна стежити за ситуацією на дорогах і вулицях країни.

Ділянки доріг, за якими будуть стежити "безконтактно", оприлюднять на сайті МВС Грузії. Про стеження водіям повідомлятимуть спеціальні розпізнавальні знаки, які встановлять на початку і в кінці ділянки дороги, що патрулюється "безконтактно".

"Безконтактне патрулювання" - не єдине нововведення, пов'язане з посиленням правил дорожнього руху в Грузії.

З 1 липня в країні також починає працювати бальна система штрафів. На права водіїв будуть нараховуватися 100 балів, які будуть списувати відповідно до кількості і видів порушень. У разі, якщо бали обнулять, водій позбудеться прав, а іноземному громадянину буде заборонено водити в Грузії.

Також з липня у Грузії почнуть установку так званих розумних камер, що дозволяють в режимі реального часу відстежувати ситуацію на дорогах і виявляти порушників.

На першому етапі камери встановлять в Тбілісі, Батумі та Кутаїсі, а також на автобані, що зв'язує захід та схід країни. Всього планують встановити близько 3 тисяч камер.