Лісові пожежі у Хорватії: вогонь дістався до міста Спліт

Вівторок, 18 липня 2017, 09:51

У Хорватії навколо міст на узбережжі Адріатичного моря в понеділок почалися сильні лісові пожежі, які швидко поширюються через сильний північно-східний вітер і високу температуру.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Пожежі, що спалахнули в кількох селах навколо гори Мосор, на південь від міста Спліт, рухаються до його передмість, таких як Зрновиця на сході, де розташована ракетна база. У понеділок вдень вся затока була покрита чорним димом.

 

До вечора вогонь дістався до міста, поширився на міське кладовище, а також на міське сміттєзвалище у Кареповаці. З цієї причини влада попередила, щоб мешканці Спліта залишалися в приміщеннях.

 

Деякі райони Спліта, а також навколишні міста Солін і Кастела, залишилися електрики. В сусідніх селах і передмістях згоріли кілька будинків.

 

Крім пожежних, до гасіння пожеж залучили військових і авіацію.

Нагадаємо, Чорногорія звернулася до ЄС з допомогою в ліквідації руйнівних пожеж, які не припиняються в центральній частині країни та на узбережжі.

Раніше стало відомо, що президент італійського регіону Лаціо заявив, що попросить уряд оголосити надзвичайний стан через масштабні пожежі, які спустошили сотні гектарів землі.