Прихильники Brexit запустили кампанію проти проєвропейського глави Мінфіну

Понеділок, 14 серпня 2017, 16:48

Одна з найвпливовіших організацій, що брали участь у кампанії референдуму щодо Brexit будуть домагатися усунення міністра фінансів Філіпа Хеммонда,я кого звинувачують  у намаганнях скасувати вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Хеммонд виступає за такий розрив з ЄС, який би тривав багато років, що начебто слугує меті захисту британської економіки. Цим самим він викликав роздратування тих прихильників Brexit, які хочуть виходу Британії з ЄС не пізніше березня 2019 року.

Учасники групи Leave.EU, яка на низовому рівні брала участь у підготовці минулорічного референдуму щодо виходу з ЄС, хочуть  усунути Хеммонда з парламенту.

"Він є належить до тих Вестмінстерських депутатів (членів парламенту), які вважають, що, вони можуть скасувати побажання 52 %, відклавши вихід з ЄС" - сказав глава групи Аррон Банкс у листі виборцям округу, за яким обирався Хаммонд.

В той же час, не існує механізму, за яким виборці могли б автоматично відкликати обраного депутата. Але Leave.EU закликала своїх прихильників тиснути на місцеву Консервативну партію, щоб та не обирала Хеммонда як свого кандидата на наступних виборах.