Валенса не визнає своєї вини у справі неправдивих показів

Середа, 23 серпня 2017, 12:00

Екс-президент Польщі Лех Валенса заперечує свою вину справі щодо надання ним неправдивих показів і стверджує, що не співпрацював зі спецслужбами.

Про це повідомляє RMF24.

"Ще раз для Польщі, Європи і всього світу я заявляю, що ніколи не співпрацював зі службами ПНР і ніколи не був на комуністичній стороні",  - заявив Валенса.

Він наголосив, що в рамках проведеного раніше розслідування з'ясувалося, що документи, які нібито свідчать про його співпрацю зі спецслужбами, були підроблені.

"У мене є свідчення IPN, у мене є постанови суду, у мене є інші листи IPN, які говорять про підробку документів, а тепер вони кажуть, що це неправда. Хай уже самі розберуться" - сказав екс-президент, назвавши Інститут національної пам’яті несерйозною інституцією.

"Швидше за все я взагалі не буду з ними розмовляти, бо не знаю з ким, на яких засадах. З ким розмовляти? З блазнями, які легко змінюють свою думку? – заявив Валенса.

Як повідомлялося, слідчий відділ Інституту національної пам'яті Польщі розпочав кримінальне провадження проти колишнього президента Польщі Леха Валенси через надання ним завідомо неправдивих показів.