Климпуш-Цинцадзе: переговори з США про надання летальної зброї вже у практичній площині

Четвер, 14 вересня 2017, 14:24

Переговори з США щодо надання Україні летального оборонного озброєння вже перейшли в практичну площину.

Про це заявила в інтерв'ю "Голосу Америки" віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Я б не ставила конкретних прогнозів щодо того, в який місяць чи який тиждень ми очікували би такого рішення, але я розумію, що наші перемовини переходять у практичну площину", - заявила вона.

"Ми вже мали поставки деякого обладнання зі Сполучених Штатів, але ще не дійшли до тих поставок, які, ми вважаємо, були б важливі для того, щоби зберігати життя нашим солдатам і бути спроможними краще захищати свою землю", - відзначила віце-прем'єр.

"Це одночасно і політичне рішення для США, ми розуміємо той тиск, який є збоку європейських партнерів по НАТО, а для нас - це є абсолютно практичний крок, тому що у такий спосіб ми матимемо спроможність краще себе захищати", - відповіла Климпуш-Цинцадзе щодо того, чи не є надання летальної зброї Україні політичним рішенням.

Нагадаємо, наприкінці серпня спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа серйозно розглядає питання надання летальної зброї Києву.