РФ звинуватила США у крадіжці своїх прапорів з консульства у Сан-Франциско

Четвер, 12 жовтня 2017, 10:13

Росія висловила протест США, звинувативши Вашингтон у крадіжці своїх прапорів з консульства у Сан-Франциско.

Про це повідомляє Reuters.

"Остання ганебна подія. У Сан-Франциско (російські – Ред.) прапори були викрадені з будівлі консульства", - заявило російське посольство в США на своєму офіційному російськомовному Twitter-акаунті.

"Ми вимагаємо, щоб американська влада повернула нашу державну символіку", - сказано у повідомленні разом із зображеннями "голих" флагштоків на будівлі консульства.

Державний департамент США заперечив версію росіян про крадіжку прапорів.

"Прапори в колишніх російських консульських об'єктах у Сан-Франциско були шанобливо спущені і надійно зберігаються в кожній з будівель", - заявив в електронному листі чиновник Державного департаменту.

У офіційній заяві на своєму сайті посольство Росії у США висловило протест Вашингтону. Тепер заявляючи, що прапори були не вкрадені, а "зірвані".

"Розглядаємо це як вкрай недружній крок. Вимагаємо негайно повернути російські державні символи на місце і не допускати таких подій надалі", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, російські дипломати залишили будівлю консульства минулого місяця після того, як Вашингтон зажадав від Москви покинути три об’єкти дипломатичної власності РФ.

США пояснили, цей крок зроблено у відповідь на вимогу Кремля скоротити американський дипломатичний персонал у Росії.