Україна отримала доступ до логістичної електронної бази даних НАТО

Четвер, 12 жовтня 2017, 11:31

Після набуття чинності міжурядовою Угодою з Організацією НАТО з підтримки та постачання про партнерство з підтримки спільного управління предметами постачання Україна отримала доступ до логістичної електронної бази даних НАТО.

Про це повідомляє сайт місії України при НАТО.

За допомогою логістичної електронної бази даних НАТО можливо буде здійснювати обмін інформацією між державами-членами щодо потреб Збройних сил у матеріально-технічних засобах та брати участь у відповідних тендерах НАТО.

Крім того, доступ дасть змогу проводити онлайн-закупівлі широкого спектру матеріально-технічних засобів та здійснювати оперативний обмін надлишковим майном між державами-учасницями, а також створювати спільні чи багатонаціональні запаси матеріально-технічних засобів.

Наразі триває опрацювання питання щодо приєднання України до низки інших партнерств Організації НАТО з підтримки та постачання, що сприятиме глибшому інтегруванню Збройних сил України в систему забезпечення матеріально-технічними засобами держав-членів НАТО, повідомили у місії України при НАТО.