Держдеп США ліквідував офіс координатора з питань санкцій – ЗМІ

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 10:46

Держдепартамент США ліквідував у своїй структурі відділ, який відповідав за санкційну політику.

Про це повідомляє Foreign Policy, посилаючись на джерела в Конгресі і екс-дипломатів.

За даними видання, держсекретар США Рекс Тіллерсон ліквідував офіс Координатора з питань санкційної політики. Структуру очолював дипломат високого рангу, працюючи щонайменше з п'ятьма співробітниками в апараті.

Тепер за роботу, пов'язану з санкціями, буде відповідати лише один чиновник середньої ланки - перший заступник директора відділу політичного планування Девід Тесслер.

Видання зазначає, що офіс координатора санкційної політики вирішили ліквідувати після того, як він не встиг до 1 жовтня застосувати нові заходи проти Російської Федерації, схвалені Конгресом в серпні.

"Цей крок зміцнив заклопотаність як демократичних, так і республіканських законодавців у тому, що Білий дім Трампа неправильно керує Державним департаментом і підриває роль дипломатії США", - зазначає видання.

Нагадаємо, Держдепартамент США передав Конгресу список компаній і організацій з розвідувального та оборонно-промислового сектора Росії, які підлягають санкціям.

Це сталося лише 26 жовтня, хоча новий санкційний список повинен був бути оприлюднений до 1 жовтня. Публічно список і досі не оприлюднений.