Молдова має посилити армію для захисту від можливої агресії РФ - міністр оборони

П'ятниця, 10 листопада 2017, 10:53

Новий міністр оборони Молдови заявив, що країна має посилити свою занедбану армію для захисту від можливої російської агресії.

Про це повідомляє Balkaninsight.

Новий міністр оборони Молдови, 32-річний Євген Струза, заявив у своєму першому інтерв'ю для Radio Free Europe, що має намір розвивати та модернізувати військові сили Молдови.

"Поки російські війська розгорнуті на території Молдови, нам потрібно розвинути спроможність національної армії", - сказав він.

"Ми повинні показати нашим закордонним партнерам, що ми сприяємо безпеці регіону та Європи в цілому - безпеці зони конфлікту. Ми продовжимо цей процес модернізації, який не був впроваджений в попередні роки ", - сказав він.

Струза зазначив, що Молдова повинна бути готова до боротьби, якщо Росія, яка тримає 400 миротворців та 1200 військовослужбовців у віддаленому регіоні Придністров'я, проявить агресію, як сталося з Україною.

Нагадаємо, у жовтні спікер парламенту країни Андріан Канду, наділений повноваженнями "тимчасового президента" Молдови, підписав указ про призначення нового міністра оборони Євгена Стурзи, кандидатуру якого двічі відкинув президент Молдови Ігор Додон.