МЗС очікує, що в декларації саміту СхП врахують позицію Європарламенту

Четвер, 16 листопада 2017, 12:11

МЗС України сподівається, що позиція Європарламенту щодо поглибленого формату "Східного партнерства" буде врахована у заключній декларації саміту СхП.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Доповідь Європейського парламенту є далекосяжним баченням подальшого розвитку "Східного партнерства" та майбутніх відносин ЄС зі своїми партнерами", - зазначили у відомстві.

У коментарі МЗС зазначається, що Україна поділяє запропоноване Європарламентом бачення "Східного партнерства", яке має полягати у чіткій диференціації відносин ЄС з країнами-партнерами на основі їх євроінтеграційних амбіцій та застосування принципу "більше за більше".

"Ми особливо вдячні Європарламенту за підтвердження підтримки України у захисті її суверенітету, територіальної цілісності та протидії триваючій російській агресії", - наголосили в МЗС.

"Українська сторона сподівається, що позиція Європарламенту, висловлена у зазначеній доповіді, буде врахована в заключній декларації П’ятого саміту "Східного партнерства", який відбудеться 24 листопада 2017 року в Брюсселі", - додали у відомстві.    

Нагадаємо, 15 листопада Європарламент проголосував за резолюцію, в якій серед іншого йдеться про те, що саміт "Східного партнерства" має створити для України, Молдови та Грузії окремий трастовий фонд та винагородити країни за реформи, запропонувавши їм вступити в митний союз.