"Ми не приїдемо": у Норвегії сміються з Трампа за пропозицію емігрувати у США

П'ятниця, 12 січня 2018, 17:18

Норвежці критично відреагували на слова Трампа про те, що краще б у США приїжджали мігранти з Норвегії, ніж люди зі "смердючих дір, таких як Гаїті чи африканські країни".

Як пише Reuters, багато норвежців засудили у соцмережах слова Трампа як неприйнятні та расистські.

"Від імені Норвегії: дякуємо, але не треба", - написав у Twitter Торбйорн Сатре, член Норвезької консервативної партії у муніципалітеті біля Осло.

"Ми не приїдемо. Вітання з Норвегії", - наводить агентство цитату іншої жінки.

У ХІХ столітті сотні тисяч норвежців емігрували до США. У 2016 році з 5,3 мільйонів населення країни у Штати виїхали лише 502 людини – на 59 менше, ніж попереднього року, зазначає статистичне управління Норвегії. "Чи буде тепер більше?" - запитує норвезьке відомство у Twitter.

Норвегія - одна з найбагатших країн у світі за розміром ВПП на душу населення. Минулого року вона була названа найщасливішою країною на планеті.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп під час наради в Білому домі назвав Гаїті та африканські країни, звідки до США прибувають мігранти, "смердючими дірами" (shithole). За словами Трампа, слід прагнути до того, щоб в США прибували люди з таких країн, як Норвегія.

Згадка Трампом Норвегії може бути пов’язана із нещодавнім візитом норвезької прем’єрки Ерни Солберг у Білий дім. Вона зустрілась з президентом США у середу. Офіс Солберг відмовився коментувати слова Трампа.

Пізніше Трамп заперечив використання образливих слів на адресу Гаїті, Сальвадору та африканських країн.