У Туреччині заявили, що США створюють так звану армію терористів у Сирії

Понеділок, 15 січня 2018, 12:03

Віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг розкритикував США за плани підтримати створення 30-тисячного військового контингенту, до якого увійдуть курдські та арабські повстанці (SDF), для захисту кордонів Сирії.

Про це повідомляє Anadolu.

"США, які дозволяють YPG та PYD (Загонам народної самооборони) - які є розгалуженням PKK ("Робітничої партії Курдистану") у Сирії - заснувати так звану армію терору для створення коридору терористів в регіоні під приводом боротьби з ІДІЛ, не борються з ІДІЛ та терористичними організаціями, а підтримують тероризм й терористичні організації", - заявив на своїй сторінці у Twitter віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг.

Його коментарі з'явилися після того, як американський військовий чиновник заявив, що очолювана США міжнародна коаліція проти "Ісламської держави" створить 30-тисячний військовий контингент, куди увійдуть "Сирійські демократичні сили" (SDF), для захисту кордонів Сирії.

В Туреччині вважають, що SDF (союз курдських та арабських повстанців, які воюють разом із коаліцією під керівництвом США) контролюються PKK та PYD, які Анкара відносить до терористичних організацій.